Módne predsavzatia


Móda je vyjadrením našej osobnej identity. Dotvára vo výraznej miere náš osobný image – odráža naše hodnoty a postoje k životu. Prostredníctvom oblečenia prezrádzame svojmu okoliu veľmi veľa – akú dôležitosť prikladáme ku konkrétnej príležitosti na ktorej sa v konkrétnom dress code nachádzame, ako si vážime spoločnosť v ktorej sa nachádzame. Posledné roky však dostáva móda aj iný ako len vizuálny rozmer. 

.

Móda ako súčasť životného štýlu

Tak, ako vnímame potraviny ako súčasť životného štýlu, súčasťou životného štýlu je aj móda. Rovnako ako zdravá strava a stravovacie návyky pozitívne vplývajú na lepší fyzický i dušený pocit, rovnaký vplyv má aj zamýšľanie sa nad módou. Krátka otázka ,,Čo nakupujem?‘‘ v sebe skrýva starostlivosť o samého seba i ohľaduplnosť k svojmu okoliu. 

Jednoduchý, kapsulový šatník

Variabilita je základným kritériom produktu pre jeho všestranné a časté využitie. Výrazné trendy znamenajú krátku trvácnosť z pohľadu módy. Aby Vám oblečenie vedelo plniť uvedomelo potenciál svojho využitia, malo by platiť pravidlo, že v šatníku ladí všetko so všetkým. Šatník postavte na nadčasových kúskoch v neutrálnych farbách, ktoré nie sú príliš špecifické. Pokiaľ sa aj z času na čas špecifický prvok vo Vašom šatníku objaví, vďaka neutrálnemu základu budete vedieť aj ten nakombinovať vo viacerých kombináciách čím zvýšite pravdepodobnosť jeho častého využitia.

Životný cyklus oblečenia

Koľko oblečenia zo svojho šatníku vyraďujete z dôvodu, že je už skutočne nenositeľné? Pristupujme k oblečeniu tak, aby bol v našej skrini čo najdlhší čas s adekvátnym využitím. Toto kritérium podmieňuje samozrejme vnímanie pojmu ,,drahosti‘‘. Fast–fashion pokrivila spotrebiteľskú optiku. Táto verejná mienka sa odvíja od nereálnych kritérií – ,,rýchlo a lacno‘‘ je prirodzené opozitum k pojmom ,,trvácnosť a kvalita‘‘.

TOTO BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

OBJAVUJTE SVET OZETY