Ako správne dopasovať ponožky a topánky k nohaviciam


 

Ponožky umožňujú kreativitu, topánky majú jasné pravidlá.

Farebnejšie či dokonca vzorované ponožky k oblekom nie sú žiadnou novinkou. Ak si nie ste istý správnym dopasovaním, prečítajte si pár nasledujúcich riadkov. Okrem iného sa dozviete to, aký je zásadný rozdiel medzi dopasovávaním topánok a ponožiek k nohaviciam.

Dopasovanie ponožiek k nohaviciam

Ak ste klasikom, tak sú pravidlá jasné a jednoznačné. Všeobecné pravidlo hovorí, že ponožky by mali byť takej istej farby alebo o odtieň tmavšie ako je farba vašich nohavíc. Napríklad, k modrým nohaviciam môžete zvoliť ponožky námorníckej modrej, k šedým nohaviciam môžete zvoliť ponožky grafitovej šedej ap. Jedinou čiastkovou výnimkou tohto pravidla je, ak si obliekate hnedé nohavice. Vtedy je vhodné zvoliť ponožky o niečo tmavšie ako sú vaše topánky.

Dopasovanie vzorovaných ponožiek k nohaviciam

Ak patríte k tým odvážnejším, ktorí siahnu dokonca aj po vzorovaných ponožkách, tak aj tu musíte myslieť na isté pravidlá. Pozrime sa najprv na vzorované nohavice. Ak sú napríklad vaše nohavice prúžkované, farbu ponožiek môžete prispôsobiť farbe toho najmenej dominantného prúžku. Napríklad k nohaviciam s menej dominantným šedým prúžkom dopasujte šedé ponožky.

Ak sú vzorované aj vaše ponožky, tak k farbe nohavíc by mala byť dopasovaná dominantná farba vašich ponožiek. Tak napríklad vzorované viacfarebné ponožky s dominantnou námorníckou modrou sa budú super hodiť k námorníckym modrým nohaviciam.

Dopasovanie topánok k vašim nohaviciam

Kým ponožky, ich farby a vzory podliehajú aktuálnym módnym trendom, pri dopasovávaní topánok platia absolútne pravdy. Príčinou je okrem iného aj to, že kým vaše ponožky sú veľkú časť dňa skryté, topánky vidno naozaj neustále. Stačí jeden krok a môžete zanechať úplne zlý dojem.

Všeobecné pravdy obúvania topánok k nohaviciam:

  • k modrým nohaviciam si obujte hnedé alebo čierne topánky
  • k šedým nohaviciam si obujte hnedé alebo čierne topánky
  • k hnedým nohaviciam si obujte hnedé topánky
  • k čiernym nohaviciam si obujte čierne topánky

V našich OZETA predajniach vás oblečieme od hlavy po päty, a tak, ak si nie ste istí, pokojne sa pýtajte priamo pri nákupe našich predajných asistentiek. Určite vám poradia odborne a správne.

TOTO BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

OBJAVUJTE SVET OZETY